Jätkämäisyys valttia Castrénissa

Tappio tuntuu usein karvaalta. OPS-jp:n valmentaja Timo Salmi tunsi sen nahoissaan lauantaina Castrénin kentällä Oulussa.

Vartti ennen loppua Salmi joutui katselemaan erotuomarin punaista korttia ja poistumaan vaihtopenkin päästä joukkueensa pukukoppiin.

OPS-jp:n valmentaja Timo Salmi tunsi sen nahoissaan lauantaina Castrénin kentällä Oulussa. Vartti ennen loppua Salmi joutui katselemaan erotuomarin punaista korttia ja poistumaan vaihtopenkin päästä joukkueensa pukukoppiin.

“En minä sille mitään sen ihmeempää sanonut. Ihmettelin vain, kun hän ei Dragan Pejicin selvästä kaadosta antanut meille rankkaria vaan näytti sen sijaan keltaista korttia Pejicille”, Salmi selvitti.

Erotuomarina ottelussa toiminut Harri Siniaalto oli asian johdosta vähäpuheinen.

“En kommentoi. Palloliitto on antanut meille sellaiset ohjeet, ettei näistä puhuta lehdistölle yhtään mitään. Siis: en kommentoi”, Siniaalto totesi tyynesti.

Rangaistuspotkun paikka tai ei, peliä tilanne ei ratkaissut, minkä myös Salmi myönsi rehdisti. Ottelun tuossa vaiheessa PS Kemi johti jo neljän maalin erolla.

“Tuo väärin tuomittu varoitus minua harmittaa. Se nimittäin merkitsee sitä, että Pejic on pelikiellossa ensi keskiviikon paikallisottelusta OLS:aa vastaan”, Salmea puistatti.

Muutakin mietittävää Salmelle ja OPS-jp:n managerille Miika Juntuselle riittää lähipäivinä. Jostakin pistäisi hankkia joukkueelle nopeasti maalivahti Tornioon palaavan Pasi Hiekkasen paikalle. Pejicin lisäksi myös toppari Ville Väisänen on keskiviikkona pelikiellossa.

Mistä joukkueelle maalivahti, manageri Juntunen?

“Ei aavistustakaan. Pitäisikö hypätä itse puikkojen väliin. Sehän on paikka, jolla en olekaan vielä koskaan pelannut.”

Toisella joukkue, toisella 11 pelaajaa

Kentällä oli yksi jalkapallojoukkue, se, jolla oli punainen paita. Sen vastapuolella oli 11 pelaajaa, mutta yhtenäisestä joukkueesta ei OPS-jp:n kohdalla voi puhua.

PS Kemin valmentaja Sauli Kotiranta piti tyytyväisyytensä piilossa kasvoiltaan. Ylpeys omasta joukkueesta heijastui kuitenkin hänen sanoistaan.

“Tämä on joukkue, joka syttyy silloin, kun paikka on kova.”

Kotiranta tiesi jo etukäteen OPS-jp:n vahvuudet ja heikkoudet.

“Oululaisten keskikenttä ja hyökkäys ovat melkein liigatasoa. Joukkueen ongelmakohdat ovat alempana.”

“Tiesimme myös, että maalivahti Hiekkasella on jalkapallomaalivahdin kokemusta viime vuosilta varsin vähän”, Kotiranta sanoi.

PS Kemin otteissa oli terävyyttä ja aitoa kemiläistä jätkämäisyyttä. Liikkuminen oli eri luokkaa kuin kotijoukkueella, ja kaksinkamppailut menivät suurimmaksi osaksi vieraiden eduksi.

Kentän kuningas oli voittajien kärkimies Esa Savolainen, 33. Kotijoukkueen puolustus ei saanut miestä kuriin eikä palloa häneltä pois.

Savolainen teki neljästä maalista yhden ja syötti kaksi.

PS Kemi kärjessä kolmen pisteen erolla

Kevätkierroksella PS Kemi voitti OPS-jp:n 3-0 ja pisti siis nyt maalin paremmaksi. Kotirannan joukkue on lauantain esityksensä ja sarjataulukon perusteella vahvin ehdokas sarjanousijaksi. Ero OPS-jp:hen sarjan kärjessä on kolme pistettä.

Kotiranta muistutti kuitenkin, että jalkapallo on arvaamaton peli ja pallo pyöreä.

“Jäljellä on vielä 11 ottelua. Kumpikaan joukkue ei selvitä syksyä ilman pistemenetyksiä.”

Hannu Wilenius, Kaleva 5.8.2007

Jaa ja tykkää: