Jari Åhmanista tulee Kemi City FC:n päävalmentaja

Jalkapallon Kakkoseen noussut joukkue on tehnyt Åhmanin kanssa vuoden sopimuksen, jossa on jatko-optio toisesta vuodesta.

Kemi City FC nimitti tiistai-iltana edustusjoukkueensa uudeksi päävalmentajaksi Jari Åhmanin. Sopimus on vuoden mittainen, mutta siihen sisältyy jatko-optio toisesta vuodesta.

Mikko Vilmunen jatkaa valmennustiimissä apuvalmentajan roolissa, kertoo Kemi City tiedotteessaan.

Uusi valmentaja etsittiin joukkueelle pikaisesti sen jälkeen, kun aiemmin tässä kuussa sopimus valmentaja Juha Pasojan kanssa purettiin yhteisymmärryksessä. Pasoja siirtyi Mikkeliin Ykköseen nousseen MP:n päävalmentajaksi.

“Valmentajan tehtävä on yksi parhaimmista mitä tiedän”
Pelaajauransa jälkeen Jari Åhman on toiminut valmennustehtävissä jo pitkään. Hän oli valmentajana nostamassa PS Kemiä Veikkausliigaan kaudella 2015. Åhman valmensi joukkuetta myös kaksi seuraavaa kautta, kunnes 2018 kesäkuussa pesti päättyi alavireisen alkukauden vuoksi. Takana on siis puolentoista vuoden tauko valmennuksesta.

– Valmentajan tehtävä on yksi parhaimmista mitä tiedän, joten erittäin innostuneesti olen taas lähdössä mukaan, Åhman sanoo.

Åhman toteaa, että nyt joukkue on eri pisteessä kuin viime kerralla, mutta hän ottaa tilanteen vastaan kehittävänä haasteena. Lisää vaikeusastetta tuo sekin, että Junkohallin romahdettua Kemistä puuttuu nyt palloilijoiden talviharjoittelupaikka.

Kemi City FC:n tiedotteen mukaan joukkueen varsinaiset tavoitteet ensi kaudelle asetetaan myöhemmin, mutta “jollain aikavälillä Kemissä pelataan korkeammilla sarjatasoilla”.

YLE 19.11.2019 / Pirkko Kukko-Liedes

Jaa ja tykkää: