Kemi City FC aloitti kakkosen tappiolla

KCFC aloitti sarjaottelut koleassa kevätsäässä Keminmaan keskuskentällä kakkosen C-lohkon suosikkeihin kuuluvaa SJK Akatemiaa vastaan. Joukkue hävisi vierailijoille selkeästi 0-5, tauolla tilanne oli 0-2.

Ottelu oli nuorelle kotijoukkuelle todella murheellinen, mutta häviöstä huolimatta joukkueen esityksessä oli monia positiivisia asioita. Ottelussa nähtiin vällilä aika fyysistäkin peliä missä puolin ja toisin rikottiin pelaajia mutta hyvin tuomaroinnut Miika Haapakoski otti kyllä rikkeet pois ja piti pelin hyvin hallussa.

Kun pelikello näytti 11 minuuttia, SJK Akatemia sai kulmapotkun ja sen seurauksena pallo meni kotijoukkueen palaajan pään kautta takatolpalle hiipineen Joel Laitisen päähän joka pikkasen tuurillakin sai sen ohjattua maaliin, vieraat johtivat 0-1. Vieraiden seuraava tilanne rakennettiin samalta puolen pelikellon näyttäessä 22 minuuttia vieraiden Topias Uusi-Autti rynnisti päättyä kohti ja keskitti maalille jossa kotijoukkueen erinomaisesti pelannut Jussi Seitamaa kurkotti jalan eteen josta pallo meni sitten omaan maaliin.

KCFC:n maalivahti Vilho Tuokkola sai pelin 25 minuutilla suoran punaisen kortin. Ulosajoon johtanut tilanne tuli kun Tuokkola pallontavoittelussa hyppäsi maalivahdin alueen ulkopuolella ehkä liian holtittomasti ja törmäsi Akatemian pelaajaan Georg Wesrerlundiin, erotuomari näytti tilanteessa samantien punaista korttia kotijoukkueen maalivahdille.

Tämän jälkeen olisi olettanut että yhden miehen vajaus toisi kenttähallinnan vastustajalle mutta näin ei käynnyt. Nuori kotijoukkue ei tilanteessa lannistunut vaikka myöntää täytyy, että vikkelät vieraat kyllä vei peliä ja kotijoukkue tuli perässä. Puoliajalle lähdetiin tilanteessa 0-2.

– Tsemppasin poikia taolla ja sanoin, että

vaikka ollaan vajaalla, niin pyritään pelamaan aktiivisesti eikä annetta periksi ja toisella puoliajalla tulikin sitten tilanteita vaikka olimme vajaalla, kotijoukkueen valmentaja Dean Sibson sanoi.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti. Missään vaiheessa näkynyt vierasjouukkueen ylivoima kentällä. Kun peliä oli pelattu 55 min SJK Akatemian Oliver Günes näytti henkilökohtaista taitoa ja hassutti kotijoukkueen pelaajia ja syötti hallitusti läpiajoon puoluslinjan taakse Daniel-Kristin Säilylle joka pienten kikkailujen jälkeen nosti kotijoukkueen maaliin ja tilanne oli 0-3.

Aleksi Räihän johtama puolustuslinja ei missään vaiheessa joutunut mihinkään paniikkiratkaisuun mutta kyllä pelin edetettä kuitenkin näkyi se ettei joukkue ole päässyt yhdessä paljoa harjoittelemaan. Kotijoukkueen paras maalintekopaikka tuli kun pelikello näytti 84 minuuttia, kulman jälkitilanteessa pääsi vaihdolta kentälle tullut Topias Kaniin puskemaan muutta vieraiden pitkänhuiskea maalivahti William Rosenlöf (201 cm) torjui puskun uudeksi kulmaksi.

Ottelun neljäs ja hienoin maali nähtiin 86 min kun Akatemian Kingsley Ofori suoraan sanottuna hassutteli Kemin pelaajia kuudentoista sisällä ja vedon jälkeen pallo kimposi Kemin pelaajasta Robbie Malololle jonka tulinen laukaus upposi hyvin pelanaan maalivahdin Vaiyakorn Musikatan seläntaakse. Kun ottelussa pelattiin jo lisäaikaa, kotijoukkueen Aleksi Räihä taklasi kudentoista rajalla Akatemian pelaajan ja tästä tempusta erotuomari näytti Räihälle keltaista korttia, kun kortti oli toinen niin se tarkoitti sitä että myös Räihä joutui poistumaan kentältä kesken pelin. Tilanteesta tulleesta vapaapotkusta vieraiden Kingsley Ofori ampui hienon vaparin yläriman alle ja tilanne muuttui 0-5 ja tämän maalin jälkeen erotuomari vihelisi pelin päättyneeksi

KCFCllä oli tässä ensimmäisessä pelissä vain 14 pelaajaa, ja heistäkin kaksi on seuraavasta ottelusta pelikieltojen takia pois. Sibson ei osannut sanoa milloin turkkilaispelaajat Suleyman Yilmaz ja Ugur Özder sekä ranskalaishyökkääjä Stephane Blanc liittyvät joukkueeseen.

Kemi City pelaa seuraavan ottelunsa ensi sunnuntaina Vaasan IFK:n vieraana jonne yritetään saada sitten joukkue joka haastaa kotijoukkueen. VIFK näyttäisi olevan nyt pelattujen ottelujen jälkeen KCFCn päävastustaja, hekin hävisivät oman vieraspelinsä JJKn vieraana selkeästi 4-1 .

– Pelasimme hyvin taitavaa joukkuetta vastaa, joka pelasi hyvin laaja alueella kokoajan ja oli yhtenäinen, Sibson kehui vastustajaa lopuksi.

Kemi City FC:

Vilho Tuokkola MV (25’ pun), Jussi Seitamaa (82’ Topias Kaniin), Jani Alaperä, Eemil Koskela, Ville Moilanen, Abdullah Kayalik (25’ Vaiyakorn Musikatan), Nico Mäki (46’ Santeri Kalasniemi), Henri Korkeamäki, Joel Alatalo, Aleksi Räihä (90+1’ pun), Ayoub Sadki

KCFC vs. SJK Akatemia 23.5.2021 2-puoliaika
KCFC vs. SJK Akatemia 23.5.2021 1-puoliaika
Jaa ja tykkää: