Vaiyakorn Musikatan ja Hannes Hiekkanen hypäävät samalle pallolle jonka jälkiseuraamuksena pallo menee maaliin (Kuva: Linus Lindholm)

Maukkaat vieraspisteet Vaasasta

YLÄKUVA: Vaiyakorn Musikatan ja Hannes Hiekkanen hypäävät samalle pallolle jonka jälkiseuraamuksena pallo menee maaliin (Kuva: Linus Lindholm)

Edellisten otteluiden perusteella Kemi City FC:n voitolle oli jonkinmoiset mahdollisuudet kun joukkue lähti aamupäivästä kohti aurinkoista Vaasaa.

Ottelu pelatiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä, fiilis oli todella erinomainen jo linja-autossa matkalla pelipaikalle vaikka kasaan olikin saatu vain 14 pelaajan rosteri niin henki oli sellainen, että pohjoisesta kajahtaa.

Heti ottelun alkuminuuteilla KCFCllä oli ensimmäisessä hyökkäyksessä erinomainen mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta maalit saivat vielä odottaa. Ottelun ensimmäiset 10 minuuttia näytti, että vastakkain oli kaksi tasaista joukkuetta taistelemassa sarjapisteistä ja pelin tapahtumista sai myös nauttia runsaslukuinen yleisö.

Kotijoukkue oli pelin alussa paremmalla pelipäällä ja vahva Emmanuel Igboeri aiheutti omalla röyhkellä tavalla huolia mutta kemin puolustus ja erintoten nuori Jussi Seitamaa hoiti tilanteet pelimiehen otteella pois puolustusalueelta.

Tälle kaudelle Lahdesta tullut Ayoub Sadki pääsi 9 minuutin kohdalla hyvälle tekopaikalle mutta veto suuntautui pikkaisen ohi takatolpan. 15 minuutin kohdalla Jani Alaperä rikkoi vastustajaa aika rajusti keskialueella ja ottelun hyvin tuomaroinnut Antti Palomäki näytti hänelle keltaista korttia. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta pallo suuntautui KCFCn oman pelaajan jalasta kohti maalia mutta se meni joukkueen onneksi maalin kattoon. Tämän jälkeen pallo pysyikin pitkiäkin aikoja vieraiden hallussa.

Kun ottelua oli käyty noin 18 minuuttia KCFCn Rovaniemen vahvistus Joona Kähkönen sai pallon omalla alueella ja sananmukaisesti hassutteli kotijoukkueen pelaajia yksi toisensa jälkeen ja noi 30 metrin päässä heidän maalistaan häntä jouduttiin rikkomaan vapaapotkun arvoisesti. Pelikellon näyttäessa 25 minuuttia sai kotijoukkue vapaapotkun vajaasta 30 metristä mutta alanurkkaan suuntautuneen vedon torjui KCFCn erinomaisesti maalissa pelannut Vaiyakorn Musikatan torjui laukauksen kulmapotkuksi. Heti perään tuli uusi kotijoukkueen hyökkäys ja siitä seuranneen vedon ”Tynkä” nappasi torjunnan jälkeen pallon näppeihinsä.

Ottelun 33 minuutilla Joona Kähkönen sai pallon n. 25 metrissä ja hänen veto kohti maalin ylänurkkaa yllätti kotijoukkueen maalivahdin ja tilanne oli 0-1. Maali aiheutti kotijoukkueelle jonkinmoisen lamaanuksen ja seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Kemin poijat saivat hyvää painetta kotijoukkueen maalille ja pallo ajautui maalivahdin torjunnan jälkeen Abdullah Kayalikille josta hänen oli helppo siirtää pallo jo toisen kerran kotjoukkueen maaliin, ottelua oli tuolloin pelattu 36 minuuttia. Ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkue aiheutti vielä muutamia tilanteita KCFCn maalin edustalle mutta tauolle mentiin 0-2 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi hienoisessa kotijoukkueen hallinassa mutta ihme kyllä KCFC sai pitää palloa myös omassa päädyssä ilman isompia paineta. Abdullah Kayalik otti alkuminuuteilla ihan turhan keltaisen kortin kun hän tuomarin vihellyksen jälkeen potkaisi pallon muille maille vierahille. Ottelun 50 minuutilla sai kotijoukkue hyvästä paikasta vapaapotkun ja sen seurauksena keskitys ajautui Hannes Hiekkasen päätä kohti ja pallo ohjautui yli tilanteeseen tulleen kemin maalivahdin Vaiyakorn “Tynkä” Musikatanin joka myös kontaktissa kolhi itseään, tilanne 1-2.

Maalin jälkeen olisi olettanut että kotijoukkue ottaisi pelin haltuun, mutta näin ei käynnyt. KCFC puolusti hyvin ja hyökkäykset olivat välillä aika näyttäviäkin, pallo kulki mieheltä toiselle ja mikä tärkeintä pallon kulku oli eteenpäin. Välillä tulikin tunne, että onko tämä joukkue ollut kauankin yhdessä sen verran helponnäköistä oli joukkueen pelaaminen. Pelaajista näki, että tämä peli halutaan voittaa ja lähteä kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

Otelun edetessä alkoi näkymään myös kotijoukkueen turhautuminen ja siitä sai kärsiä KCFCn joukkue ja kuulla ottelun erotuomari Palomäki. Ottelun 60 minuutilla kotijoukkueen Hamed Ahmadi huitaisi vierasjoukkueen vaihtopenkin läheisyydessa Eemil Koskelaa päähän josta erotuomari antoi aiheesta keltaisen kortin, ehkä myös punainen kortti olisi ollut paikallaan mutta näin tällä kertaa. Hetkeä myöhemmin KCFCn erinomaisesti pelannut maalivahti Vaiyakorn “Tynkä” Musikatan torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Ottelun edetessä kotijoukkue turhautui lisää ja 62 minuutilla olisi erotuomari voinnut näyttää kotijoukkueen pelaajalle Eddie Hiekkaselle keltaista korttia kun hän veti Ville Moilasen ”sukille” ihan surutta. Mutta karman laki tuli hätiin ja myöhemmän Hiekkanen saikin keltaisen kortin.

64 minuutin kohdalla kotijoukkueen pelaaja turhautui ja kaatoi maahan Ville Moilasen. Moilanen itse asettui ampumaan vapaapotkua n. 25 metristä mutta laukaus meni suoraan muuriin. Siitä hetken kuluttua tuli niitin paikka. Eemil ”Maradona” Koskela sai hyvän syötän Abdullah Kayalikilta kuudelletoista jossa hän sai olla ihan yksin, otti pallon haltuun ja sijoitti sen varmasti vastustajan maaliin, tilanne 1-3.

69 minuutilla Kähkönen rynnisti omalta puolelta yli keskialuuen ja syötti laitaan vapaana olleelle Moilaselle joka rynnisti kuudelletoista ja pääsi syöttämään maalinedustalle Kayalikille mutta hänen ohjaus ei päätynyt kuin päätyrajan yli.

Kentälle tuli vaihdossa 70 minuutin kohdalla KCFCn uusi tuttavuus muutama päivä sitten maahan saapunut isokokonen ranskalainen Stephane Blanc joka tuo varmasti voimaan joukkueen hyökkäyspäähän kauden aikana. 86 minuutilla Nico Mäki ottaa turhan keltaisen kortin rappaamalla vastustajaa jalkoihin josta kuitenkin VIFK pääse jatkamaan hyökkäystä, mutta eihän siitä mitään tulee paitsi keltainen kortti Mäelle.

Kun pelataan jo pelin viimeisiä minuutteja pääsee Moilanen yhdessä Blancin kanssa läpi puolesta kentästä mutta Moilanen päättää tehdä oman ratkaisun ja laukaisee mutta maalivahti torjuu sen. Peli päättyy lopulta riemukkaasti KCFCn 3-1 voittoon. Valmentaja Dean Sibsonin toinen ottelu joukkueen peräsimessä toi jo voiton. Ottelu oli kokoajan joukkueen hallinnassa kun vielä mukaan saadaan muutama uusi pelaaja vielä mukaan ja armeijassa oleva Topi Nisula pääsee siviliin niin tämän joukkueen tekemisistä saadaan nauttia vielä monet kerrat.

KCFC seuraava ottelu on su 6.6. klo 18.30 kotoisalla Sauvosaaren takakentällä jolloin vastaan asettuu vielä tappioton OTP oulusta.

Kemi City FC:

Vaiyakorn Musikatanin MV, Jussi Seitamaa, Jani Alaperä, Eemil Koskela, Ville Moilanen, Abdullah Kayalik (73’ Stephane Blanc), Nico Mäki, Joona Kähkönen (90’ Topias Kanin), Henri Korkeamäki, Joel Alatalo, Ayoub Sadki

Jaa ja tykkää: