Häviö tärkeässä pelissä

Kemi City FC hävisi Kokkolassa hyvän taistelun jälkeen paikalliselle GBK:lle 3-1. Matkaan lähdettiin jo puolenpäivän jälkeen, tämä ottelu oli tarkoitus pelata jo toukokuussa mutta se siirettiin keskiviikolle.

Kotijoukkue otti voiton myötä kauden avauspisteensä ja ottelu oli juuri niin vaikea kuin sitä osattiin odottaa. Vastaan tuli nälkäinen joukkue joka halusi näyttää kotiyleisölle ettei he ole niin huonoja kun tilasto antaa ymmärtää. GBK:lla oli ennen keskiviikon ottelua alla viiden ottelun tappioputki ja maaliero 1-18.

Ottelua oli pelattu n. 3 minuuttia kun kotijoukkue pääsi hyökkäämän ja keskityksen jälkeen Joel Häggblom puski pallon niukasti ohi Vilho Tuokkolan vartioiman maalin takatolpan väärältä puolen. 12 minuutin kohdalla Ville Moilanen antoi hyvän keskityksen puolesta kentästä Abdullah Kayalikille joka otti pallon hyvin haltuun 25 metrin kohdalla mutta ajatui sen verran pieneen kulmaan kuudentoista sisällä että laukaus suuntautui suoraan maalivahdin käsiin. Noin 15 minuutin kohdalla kotijoukkue pääsi nopealla hyökkäyksellä KCFC:n kuudelletoista ja meidän onneksi kumpikaan alueelle ollut kotijoukkueen pelaaja ei saannut mitään aikaiseksi ja Tuokkola sai löysän laukauksen helposti otettua kiinni.

Mutta sitten alkoi tapahtuu maalien merkeissä. GBK:lle tuli vapaapotku sivurajan tuntumasta meidän vaihoalueen läheltä. Pallo keskitettiin maalin edustalle josta pienen pääpomputtelun jälkeen pallo ajatui Petteri Jokihaaralle joka tuikkasi pallon maaliin kahden pelaajan estelyistä huolimatta maaliin ja tilanne oli 1-0.

20 minuutilla Henri Korkeamäki rappasi kotijoukkueen Joni Lämsää keltaisen kortin arvoisesti. 23 minuutin kohdalla tultiin taas kohti kemin maalia, Joel Häggblom sai erinomaisen syötön kuudelletoista mutta oikean jalan volley meni niukasti yli Tuokkolan vartioiman maalin. 25 minuutilla Kayalik sai todella hyvän läpisyötön Eemil Koskelalta, pääsi etenemään ohi GBK:n puolustuksen.. mutta laukkaus oli sen verran huono ja maalivahdin oli se helppo saada pallo haltuun, mutta kyseinen tilanne näytti hyvin että KCFC on saannut hänestä hyvän vahvistyksen ja toivottavasti taito ja ketteryys tuo vielä paljon iloa kemiläisille.

Ottelun 33 minuutilla kotijoukkueen Petteri Jokihaara sai pallon kuudentoista sisälle kun hän sitten menetti pallon siellä niin pieni turhautuminen tuli hänelle ja käsiä käyttäen työnsi Jani Alaperän nurin maalin edustalla, mutta ottelun tuomaroinnut Antti Palomäki ei nähnyt tilanteessa mitään keltaisen kortin arvoista vaan peliä jatkettiin vapaapotkulla. Ottelun upein tilanne nähtiin kun pelikello näytti 38 minuuttia, kotijoukkue syötteli vierasjoukkueen ”nakkikioskille” ja pallon sai lopuksi Pietro Kytölaakso joka ihan vapaasta paikasta veti pallon yli maalin. 41 minuuttia oli pelattu kun KCFC:n Stephane Blanc oli pääsemässä laidasta läpi mutta kotijoukkueen Alec Biskop repi paidasta keltaisen kortin arvoisesti ja hyvä hyökkäys kuivui kokoon.

43 minuutilla Ville Moilanen syötti hyvin Blancille joka siirsi pallon upeasti ohi kotijoukkueen maalivahdin mutta avustaja näki tilanteen paitsiona, olisi kyllä ollut hienoa nähdä ko. tilanne VAR:in kautta, sen verran oli kyseenalainen paitsio.

Ottelun toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen lievässä hallinassa. 47 minuutilla sai kotijokkueen Kytölaakso pallon erinomaisesti maalialueelle mutta ohjaus suuntautui suoraan maalivahti Tuokkolan torjunnan kautta kulmaksi. 50 minuuttia oli pelattu kun GBK pääsi nopealla pallosiirtelyllä eteenpäin ja Petteri Jokihaaran hyvästä syötöstä jo muutaman maalipaikan tuhlannut Pietro Kytölaakso ohjasi pallon ohi Vilho Tuokkolan vartioman maalin ja tilanne oli 2-0. ottelun 53 minuutilla sattui musta hetki maalivahti Tuokkolalle, hän sai palautuksen Jussi Seitamaalta mutta epäonnistunut syöttö omille meni suoraan Joel Häggblommin jalkaan joka taas syötti pallon Joni Lämsälle jonka laukas upposi helpokosti ohi Tuokkolan, tilanne oli jo 3-0. Hetkeä myöhemmin sai KCFC painetta GBK:n päätyyn jossa Nico Mäki ja Abdullah Kayalik syöttelivät keskenään kotijoukkeen puolustusta sekaisin mutta Mäen syöttö maalialueelle Blancin päähän kuivui kokoon kun maalivahti Koka Lelo Lu otti pallon haltuun.

56 minuutilla KCFC kavensi kun Ville Moilanen sai erinomaisen syötön maalialueelle Jani Alaperältä, hänen pehmeä kosketus palloon yllätti kotijoukkeen maalivahdin ja tilanne oli 3-1. Hetkeä myöhemmin kotijoukkueelle oli paikka siirtyä kolmen maalin johtoon mutta Jokihaaran laukaus meni hiuksenhienosti ohi KCFC:n maalin takatolpan. Vajaa 60 minuuttia oli pelattu kun kotijoukkue sai sivurajan tuntumasta vapaapotkun jota lähti suorittamaan Teemu Mäki, hänen laukaus suuntautui suoraan kohti maalia ja Alec Biskopin päätä mutta sen torjui upeasti maalivahti Vilho Tuokkola, tilanne säilyi 3-1. Ottleun 65 minuutilla Blanc sai pallon haltuun kuudellatoista mutta harhautusten jälkeen veto suuntautui yli maalin. Isokokoinen Blanc oli vaikeasti pideltävissä koko ottelun, kun hänellä oli pallon niin se saatiin pois vain häntä rikkomalla. Kun 68 minuuttia oli pelattu sai kotijoukkueen Joel Häggblom pallon mutta hänen laukauksensa Tuokkola sai vaivoin torjuttua. Heti seuraavassa hyökkäksessä kohti kotijoukkueen maalia sai Abdullah Kayalik keltaisen kortin kun hän törmäsi polvi edellä kotijoukkueen maalivahdin kanssa. 70 minuuttia oli pelattu kun vaihdosta kentälle tullut Joona Kähkönen syötti Moilaselle jonka syöttöön maalille Blanc ei ihan ehtinyt, hänen olisi ollut helppo työ laittaa pallo maaliin mutta ei ihan saannut jalkaa venytettyä pallolle.

87 minuutilla kotijoukkueen Filip Holm rikkoi vähintään keltaisen kortin arvoisesti keskialueella KCFC:n Ayoub Sadkia kun hän meni tilanteeseen jalkapohja edellä mutta erotuomari antoi tilanteen jatkua, josta sitten tulikin vaarallinen vastahyökkäys mutta meidän onnneksi se ei johtanut maaliin. Ottelun lisäajalla Nico Mäki antoi vielä hyvän keskityksen maalille jossa Stephane Blanc nousi omiin korkeuksiin ja hänen erinomainen pusku ohjautui kohti alanurkaa mutta jostakin kotijoukkueen maalivahti venytti kätensä ja sai torjuttua ns. varman maalin. Ottelu päättyikin tämän jälkeen ja kotjoukku voitti ansaitusti 3-1.

– Tulos ei kerro koko totuutta pelistä. Meillä oli molemmilla jaksoilla useampi hyvä maalintekopaikka, mutta viimeistely ei tänään onnistunut, Sibson manasi.

GBK oli puolestaan terävänä omissa tekopaikoissaan. Kemi Citylle tuli toisaalta puolustuksessa henkilökohtaisia virheitä, jotka kotijoukkue käytti hyväkseen. Sibsonin mukaan ottelun positiivista antia oli joukkueen hyökkäysalueen työskentely ja hyvät syöttökuviot.

– Pelillisesti tämä oli parempi esitys kuin viime sunnuntain tappiollinen OLS-ottelu, Sibson vertaili.

Kemi Cityn pelit jatkuvat ensi sunnuntaina, kun Sauvosaareen saapuu vieraaksi FC Vaajakoski. Ottelu alkaa kello 16.

– Turhautumisen tästä tappiosta pitää sisuunnuttaa joukkue sunnuntain peliin, Sibson korosti.

Kemi City FC:

Vilho Tuokkola MV, Jussi Seitamaa, Jani Alaperä, Eemil Koskela, Ville Moilanen (56’ maali), Abdullah Kayalik (69’ Joona Kähkönen), Nico Mäki, Stephane Blanc, Henri Korkeamäki, Joel Alatalo (67’ Topias Kanin), Ayoub Sadki

Jaa ja tykkää: