KCFC:lle neljäs tappio putkeen

Kemi City FC pääsi ensimmäistä kertaa pelamaan tällä kaudella omalle kotikentälle mutta kotikenttäedusta ei ollut mitään hyötyä.

Ensimmäistä kerta Sauvosaaressa vieraillut FC Vaajakoski Jyväskylästä tuli ja vei kolme pistettä mukanaan Jyväskylään tuloksella 0-1, tauolla tilanne oli vielä 0-0. Päivän mittaan satanut vesisade onneksi lakkasi ja ottelu päästiin pelamaan kuitenkin märällä sekä liukkaalla kentällä mutta onneksi isommilta loukkaantumisilta selvittiin puolin ja toisin. Pelialusta oli kyllä luokattoman huonossa kunnossa myös muutenkin ja siitä kärsi kumpikin joukkue selvästi.

Ensimmäisellä puoliaijalla FCV oli hieman aktiivisempi ja pallon hallinta olikin vierailijoilla, muutamia hyviä yrityksiä oli myös kotijoukkueella mutta kun tilanteeseen päästiin niin vedot sitten lähti ihan muualle kuin maalia kohti. KCFC:n ensmimäinen kunnon tilanne tuli kun peliä oli pelattu n. 16 minuuttia, Jani Alaperän pitkä sivurajaheitto tavoitti kuudentoista sisällä joukkueen kapteenin Henri Korkeamäen mutta tilanteeseen tullut vierasjoukkueen pelaaja työnsi selästä ”Korkin” nurin mutta ottelun erotuomari Tatu Korkalainen ei nähnyt tilanteessa mitään väärää, ehkä joku toinen eroruomari olisi tilanteesta tuominnut rankkarin kotijoukkuelle. Tilanne jatkui kuitenkin kotijoukkueen hallinassa ja Nico Mäki pääsi vielä keskittämään mutta Stephane Blanc ei ihan päässyt puskemaan palloon ja tilanne kuivui kokoon.

Vierasjoukkue oli se joka piti palloa, heidän ensimmäinen tilanne tuli noin 19 minuutin kohdalla kun joukkue oli pitännyt palloa hallussa jo tovin.. Saboor Salim juoksi laitaa pitkin ja keskitti maalille mutta Toni Järvinen ei saannut palloon kosketusta ja tilanne kuivui kokoon. 23 minuutia oli pelattu kun kotijoukkue sai vapaapotkun pääkatsoman läheisyydestä ja sitä juonivat sekä Ville Moilanen sekä Eemil Koskela, pallolla tavoiteltiin rankkari alueelle Stephane Blancia mutta hän ei ihan saannut kunnon kosketusta palloon ja tilanteesta tuli vierasjoukkuelle maalipotku. 27 minuutilla vierajoukkue sai kulmapotku mutta hyvin maalissa torjunnut Vilho Tuokkola nyrkkeili pallon pois maalinedustalta.

32 minuuttia oli pelattu, vierasjoukkueen Masa Malen sai keltaisen kortin kun hän pallontavoittelussa rappasi aika rumasti kotijoukkueen Jani Alaperää jaloille mutta onneksi Alaperä ei tilanteessa pahemmin loukkaantunut. Hetkeä myöhemmin vierasjoukkueen pelaaja sai tuntea kun tilaneeseen tullaan aika rajusti mutta Nico Mäki selvi tästä ilman keltaista korttia. Ottelu oli kautta linjan erittäin rikkonainen ja erotuomari saikin puhaltaa pilliin jokusen kerran pelin aikana. Kun ottelua oli pelattu 36 minuuttia nuori Johannes Nykänen näytti keskialueella nopeuttaan seka tekniikkaa ja rynnisti laitaa pitkin röyhkeästi kohti kotijoukkueen maalia mutta kapteen ”Korkki” tuli tilanteeseen ja esti maalinteon. Tilanteesta seurasi kulmapotku mutta Tuokkola sai nyrkkeiltyä pallon pois maalialueelta. Hetken kuluttua kotijoukkueen Jani Alaperä sai keltaisin kortin kun nappasi vyötäröstä kiinni vierasjoukkueen pelaaja joka oli pääsemässä karkuun.

Ihan ensimmäisen puoliajan loppupuolella kotijoukkue sai hyvän painostuksen maalille, hyvien syöttöjen jälkeen pallo oli menossa Moilasen vedon jälkeen Blancille mutta koskaan se ei perille mennyt, kotijoukkue sai myös hetkeä myöhemmin hyvältä etäisyydeltä vapaapotkun kun Aleperää rikkottin keltaisen kortin arvoisesti ihan kuudentoista rajalla mutta Korkeämäen luokaton vapari meni ihan ”harakoille”. Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi hyvällä kotijoukkueen prässillä, jokainen pelaaja tuli hyvällä asenteella ja tunteella kentälle. Kotijoukkueella oli suuri halua ottaa pelistä kolme pistettä. Vierajoukkue piti palloa hallussa mutta mitään vaarallista he eivät saanneet aikaan. Noin 55 minuutilla kotijoukkue pääsi etenemään.. Eemil Koskela laittoi laitaan hyvän pallon Ville Moilaselle joka pääsi keskittämään maalialueelle mutta Stephane Blanc ei ihan ylettynyt palloon kurkottamaan, vastahyökkäyksestä vierasjoukkue sai hyvän painostuksen kotijoukkueen maalille mutta viimeistely ei ollut parasta A-luokkaa ja tilanne säilyi 0-0. 69 minuutin kohdalla kotijoukkue pääsi hyvään hyökkäykseen, Eemil Koskela syötti Ville Moilaselle joka eteni laitaa pitkin.. syötti Stephane Blancille joka siirsi takaisin Moilaselle mutta hänen keskitys kilpistyi vastapuolen pelaajaan jonka jalasta pallo meni päätyrajan yli. 71 minuutilla FC Vaajakoski pääsi nopealla hyökkäyksellä.. Johannes Nykänen syötti Niko Lohelle jonka hyvä pystysyöttö tavoitti Saboor Salimin mutta palloon kerkesi myös kotijoukkueen Aleksi Räihä jonka jalasta pallo meni turvallisille vesille. Kun 80 minuuttia oli pelattu niin vierasjoukkueen syöttöpeli toimii kotijoukkueen puolustusalueelle, Järvinen.. Lohi.. ja takaisin Järviselle ja tilanne oli vieraille 0-1. Kyseinen tilanne oli vierasjoukkueen ns. ainoa varma maalintekopaikka ja sen he käyttivät hyväkseen.

Kotijoukkue ei tästä maalista lannistunut vaan noin pari minuuttia myöhemmin nopealla vastahyökkäyksellä ja hyvällä pallonsiirtelyllä Topi Nisula syötti Eemil Koskelalle joka taas siirsi pallon vaihdosta tulleelle Abdullah Kayalik ja hänen erinomainen syöttö tavoitti vapaana olleen Blancin mutta hänen ”ruuti” oli sen verran märkä että vierasjoukkueen maalivahdin Ville Viljalan oli veto helppo torjua. Ottelun lisäajalla oli vielä Niko Lohella erinomainen paikka siirtää vieraat kahden maalin johtoon mutta laukaus kilpistyi kotijoukkueen maalivahti Vilho Tuokkolan näppeihin. Ottelu päättyi vieraille 0-1.

Ottelu oli hyvin tasainen ja tasapeli olisi ollut oikeutettu. Toisella puoliajalla Kemi City FC prässäsi ylhäältä, mutta huippupaikat jäivät puuttumaan. Aleksi Räihä pelasi toisen ottelun sitten avausottelun. Keskikentällä Jani Alaperä ja Eemil Koskela prelasivat hyvän ottelun sekä vaihdosta tullut nuori puolustaja Topias Kanin hoiti oman tonttinsa erittäin hyvin.

Kemi City FC pelaa seuraavan ottelun 30.6. Sauvosaareen saapuu Rovaniemi Football Academyn. Siinä pelissä Kemi Cityn riveissä nähdään vähintään yksi uusi pelaaja. Rovaniemeltä tulevan topparin/puolustavan keskikenttäpelaajan piti pelata jo FC Vaajakoskea vastaan, mutta siirtoa ei ehditty rekisteröidä ajoissa.

Kemi City FC:

Vilho Tuokkola MV, Topi Nisula, Jani Alaperä, Eemil Koskela, Ville Moilanen, Joona Kähkönen, Nico Mäki (77’ Abdullah Kayalik), Stephane Blanc, Henri Korkeamäki, Joel Alatalo, Ayoub Sadki (52’ Topias Kanin)

Kuvat Ari Vuorela 2021©

Ottelukooste (FC Vaajakoski tarjoaa)

Jaa ja tykkää: