Kemi City FC:lle upea voitto paikallisderbyssä

Monien sattuminen summana tämä otteluraportti on luettavissa pikkasen viiveellä. Sauvosaareen jalkapallopyhätön yleisö sai nauttia aurinkoisesta säästä sekä upeasta kotijoukkueen suorituksesta keskiviikon paikallisderbyssä.

KCFC nimittäin voitti sarjassa kolmentanen olleen Rovaniemi Football Academyn selvin 3-0 numeroin. Ottelun alusta lähtien ei ollut missään vaiheessa näkyvillä miten joukkueet ovat sarjataulukossa sijoittuneet. Alkuvihellyksestä lähtien näytti siltä että kotijoukkue oli tullut voittamaan.

Kotijoukkue sai uuden pelaajan mukaan tähän otteluun. Kyseessä on Rovaniemeltä tullut Shamsadin Abakar joka ei ollut pelannut virallista ottelua moneen vuoteen. Mutta pelamattomuus ei näkynyt missään vaiheessa pelin aikana, jopa yleisön joukoista kuului kommentteja ”Mistä tämä kaveri on tullut?”. Ottelun käsikirjoitus meni paljon kotijoukkueen mukaan. Kotijoukkueen prässääminen oli myrkkyä RFA:n nuorelle joukkuelle joka oli ottanut mukaan muutaman B-juniorin Sauvosaaren sametille.

Vieraat hallitsivat keskialueen peliä, mutta KCFC sai prässäämisellä ja nopeilla hyökkäyksillä enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja ja loikin vaarallisimmt tilanteet. Kotijoukkuelle oli jo 8 min. hyvä paikka siirtyä johtoon, tilanne lähti Ville Moilasen hyvästä karvauksesta jossa hän sai pallon ja syötti Stephane Blancille mutta hänen ohjauksensa osui tolppaan. Hetken kuluttua kotijoukkueen Ayoub Sadki repi vierasjoukkueen pelaajaa housuista josta hän sai ansaitusti keltaisen kortin.

11 min. kohdalla vierasjoukkue sai kulmapotkun johon maalivahti Vilho Tuokkola ehti ensimmäisenä nyrkkeilemään pallon pois maalialueelta. 13 minuutin kohdalla Sadki sai hyvin syötettyä kuudelletoista Ville Moilaselle joka jatkoi pallon Abdullah Kayalikille joka syötti takaisin Moilaselle, hän rynnisti alueen sisälle ja vierasjoukkeen pelaaja tyänsi häntä selästä mutta ottelun erotuomari John Wikman ei nähnyt tilanteessa mitään rikettä, mutta joku toinen tuomari olisi voinnut viheltää rangaistuspotkun.

21 minuuttia oli pelattu kun Sampo Ala oli päästä venyttämään jalkaansa hyvän syötän jälkeen mutta Tuokkola sai pallon poimittua näppeihinsä ennen vierasjoukkueen pelaajaa. 23 minuutin kohdalla vierasjoukkue sai pallon jo maaliviivalle mutta Aleksi Räihä sai purettua tämän vaarallisen tilanteen muille maille vierahille. 28 minuutin kohdalla Blanc pääsi yksin läpi Moilasen hyvästä pystysyötöstä mutta veto oli sen verran luokaton että maalivahti Tino Korhosen oli helppo torjua pallo jalallaan. 32 minuuttia oli pelattua kun Sadkin rynnisti kuudelletoista ja syötti maalille jossa Blanc oli ihan vapaana mutta Korhonen pääsi väliin ja tilanne pysyi 0-0. 39 minuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon, Moilanen meni antamaan kulmaa ja hän syötti Jani Alaperälle joka jatkoi pallon Kayalikille kuudelletoista, hänen laukaus muutti suuntaa vastustajan jalasta sen verran että maalivahti Korhonen ei saannut enää vetoa torjuttua… tilanne oli riemastuttavasti 1-0. Ottelun tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa.

Toisen puoliajan kolmannella minuutilla Henri Korkeamäki löysi pitkällä syötöllä Kayalikin joka rynnisti kahden pelaajan läpi ja syötti vapaana ollelle Blancille mutta hänen veto meni pikkasen ohi vierasjoukkueen maalin. Tästä pari minuutia ja vierasjoukkueen Sampo Ala kokeili n. 20 metristä Tuokkolan refleksejä ja nehän oli todella hyvät koska hän sa Alan tulisen vedon torjuttua yli maalin, seurannesta kulmapotkusta RFA sai vielä hyvän tilanteen mutta pallo meni hiuksenhienosti yli maalin. 56 minuuttia oli pelattu kun vierasjoukkue sai ihan kuudentoista rajalta vapaapotkun mutta laukaus suuntautui suoraan Tuokkolan näppeihin. 58 minuutilla Moilanen syötti ihan päätyrajalta upean keskityksen Kayalikille mutta hänen pusku suuntautui ylärimaan, jatkotilanteessa ei myöskään Blanc saannut kosketusta palloon ja näin jatkettiin vielä 1-0 tilanteessa. 59 minuutilla kotijoukkueen Ayoub Sadki sai riistettyä pallon vastustajalta omalla puolustusalueella ja tästä tilanteesta lähti ottelun pisin kuljetus missä Sadkin hassutti kolme vastustajaa ja meni ihan päätyräajalle mutta syöttö ei enää saavuttanut omia pelaajia. Noin pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueen kova prässi aiheutti vierasjoukkuelle suuria ongelmia, loppujen lopuksi maalivahdin huonosta purusta pallo meni suoraan Kayalikin jalkaan ja hänen syöttöyritys kilpistyi Severi Salmirinteeseen ja peli jatkui tovin mutta hetkeä myöhemmin erotuomari puhalsi pelin poikki ja keskusteltuaan avustajan kanssa Wikman näytti pilkkua ja hölmistyneiden vierasjoukueen pelaajien katseiden alla vielä Salmirinteelle punaista korttia. Pilkkua asettui ampumaan Ville Moilanen jonka veto meni maaliin vaikka maalivahti Korhonen sen hyvin aavistikin, tilanne oli 2-0.

64 minuutin kohdalla RFA sai hyvästä paikasta vapaapotkun, pallon taakse meni Rasmus Degerman mutta hänen ylänurkaan suuntautuneen vedon torjui Tuokkola kulmaksi. Vaikka pallonhallinta pysyi vierasjoukkuelle niin pelin kontrolli säilyi läpi ottelun kotijoukkueella. 67 minuutilla kotijoukkueen kulmaa meni antamaan Ville Moilanen, hänen erinomaisen kierteisen potkun sai kuitenkin Korhonen vaivoin nyrkkeiltyä pois maalilta, palloa ajatui suoraan Jani Alaperän jalkaan mutta hänen laukaisu näytti menevän ohi maalin mutta ihme ja kumma se pysyikin kentällä. Pallo ajatui Moilaselle jonka laukaus meni pikkasen ohi maalin takatolpan. Vajaan 70 minuutin kohdalla Kayalik syötti erinomaisesti Ville Moilasen vapaaksi mutta hänen vetonsa meni ihan muualle kuin maalia kohti. Hetkeä myöhemmin Kähkönen oli pääsemässä läpi mutta Simo Majander päätti toisin ja ”veti sukille”, tilanteesta ansaitusti keltainen kortti. Heti seuraavassa kotijoukkueen hyökkäyksessä samainen Majander repi nurin Ville Moilasen vaparin arvoisesti mutta Wikman ei korttia antanut vaikka olisi kyllä sen voinnut pelaajalle näyttää.

Ottelu oli kokoajan kotijoukkueen hallussa ja vajaalla pelannut RFA joutui rikkomaan vähän väliä KCFC:n pelaajia. Valkopaitojen pallonsiirtely oli paikkapaikoin upeaa katseltavaa kun syötöt meni omille pelaajille ja yleensä sinne mihin ne oli tarkoitettu. Tästä nähtiin todella hyvä suoritus kun vaihdosta tullut Eemil Koskela jatkoi pelivälineen Shamsadin Abakarille jonka pystysyöttö tavoitti Nico Mäen, hänen hyvä juoksu linjan alle ja syöttö vapaana olleelle Ville Moilaselle jonka oli helppo työ ohjata pallo maaliin, tilanne 3-0 ja peliä oli pelattu tuolloin 77 minuuttia.

83 minuutilla vierasjoukkue sai kulmapotkun ja sitä meni antamaan R-V Niska, hänen keskityksensä meni maalialueelle jossa pelaaja jos toinenkin yritti saada kontaktia palloon jopa rangaistupotkua vieraat vaativat mutta tilanteesta tuli kuitenkin KCFC:lle maalipotku. 85 minuutin kohdalla nähtiin taas hyvää pallonhallintaa kotijoukkueelta… Eemil Koskela karvasi pallon kuudentoista alueella syötti Jussi Seitamaalle joka taas jatkoi Mäelle jonka laukauksen kuitenkin Korhonen torjui. Peli päättyi riemukkaasti kotijoukkueen 3-0 voitton.

Dean Sibson kuin RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner olivat pitkälti samaa mieltä, että peli ratkesi rankkariin ja ulosajoon. Vieraat joutuivat jatkamaan takaa-ajoa kymmenellä miehellä ja KCFC pääsi puolestaan kahden maalin johtoasemassa rauhoittamaan peliään.

– Ensimmäinen vartti oli meiltä vaisu, mutta sen jälkeen saimme pelin kulkemaan. Myös toisen jakson alussa oli hyviä hetkiä ja saimme luotua tilanteita. Totta kai fiilis on katkera tällaisen tappion jälkeen. Kotijoukkueella oli taistelutahtoa ja se loi enemmän maalintekopaikkoja kuin me, Tanner totesi.

Kemi City FC

Vilho Tuokkola MV, Topi Nisula, Aleksi Räihä, Jani Alaperä, Ville Moilanen (62’ Maali 77’ Maali), Joona Kähkönen (70’ Nico Mäki), Shamsadin Abakar, Abdullah Kayalik (32’ Maali, 78’ Jussi Seitamaa), Stephane Blanc (71’ Eemil Koskela), Henri Korkeamäki, Ayoub Sadki (81’ Topias Kanin)

Jaa ja tykkää: