Maalit ratkaisee, häviö tuli Närpiössä

Joukkueen matka Närpiöön alkoi jo perjantaina. Vaasassa yövyttiin ja aamulla joukkue oli valmis kohtamaan tomaatti- ja kurkkupitäjän oman joukkueen IF Kraftin.

Joukkueet olivat tasapisteissä ( kuusi pistettä) ja edelliset ottelut olivat päättyneet ihan erilailla, Kraft hävisiö JJK:lle 5-0 kun taas KCFC voitti paikallisottelussa RFA:n selkeästi 3-0.

Ottelu pelattiin hyväkuntoisella nurmella sekä todella helteisessä säässä joka osaltaan teki pelaamisesta vaikean. Peli ei keretty käydä kuin n. 3 minuuttia, kotijoukkue sai sivurajaheiton jonka jälkitilanteessa pallo syötettiin ”vitosen viivalle” jossa Kim Böling pääsi puskemaan ihan vapaasti ja tilanne oli 1-0. KCFC ei luovuttanut missään vaiheessa, pallo kulki pelaajalta toiselle ja tilanteita luotiin kotijoukkueen maalille ihan solkenaan, mutta maalit niitä ei tullut mistään.

Kemi City FC:n ensimmäinen maalipaikka tuli 6 min kohdalla kun Ville Moilasta rikottiin n. 20 metrin päässä maalista ja siitä tuli vapaapotku. Sitä meni antamaan Jani Alaperä, hänen hyvän laukauksensa sai kotijoukkueen maalivahti Karl-Filip Eriksson torjuttua vaivoin kulmapotkuksi. Se missä KCFC oli hyvä kotiottelussa keskiviikkona puuttui kokonaan tämänpäiväisestä pelistä, nimittäin prässääminen ja aktiivinen pallonsiirtely. Kun pallo saatiin haltuun niin siitä piti nopeasti luopua eikä pelinrakentamisesta näkynyt jälkeäkään ja vastustaja sai monet kerrat pallon meidän pelaajien virhesyöttöjen jälkeen.

Kun peliä oli 27 minuuttia niin KCFC pääsi nopeaan vastahyökkäyseen kun kotijoukkueen pelaaja heitti pallon suoraan puolessa kentässä olleelle Shamsadin Abakarille, hän otti pienen spurtin syötti Ville Moilaselle joka taas jatkoi pallon Stephane Blancille joka taas pienen siirron jälkeen syötti Abdullah Kayalikin vapaaksi mutta hänen hyvän rynnistyksenä torjui kotijoukkueen maalivahti hyvällä vastaantulolla. Tällaisia syöttökompinaatioita on joukkue saannut luotua jo monia kertoja kauden aikana ja niistä on tullut upeita maaleja.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella oli todella hyviä paikkoja KCFC:llä tasoittaa peli. Stephane Blanc karvasi pallon itselleen kuudentoista sisällä.. syötti Ville Moilaselle jonka nosti oli menossa maaliin mutta maalivahti sai sormet sen verran eteen että pallo tipahti yläriman väärälle puolelle. Tilanteesta tuli kulmapotku jonka meni Moilanen itse antamaan, hänen kierteinen pallo maalille aiheutti todella vaikeuksia kotijoukkueelle ja maalivahti sai sen torjuttua vaivoin pois alueelta.

Seuraavaa tilannetta ei tarvinnut kauaa odottaa, Moilanen rynnisti laitaa pitkin kulmalipulle ja syötti maalialueelle Blancille mutta hänen vetonsa oli sen verran huono, että maalivahdilla ei ollut vaikeusia lauksen torjumisessa. Ja taas meni vain hetki kun Jani Alaperä keskitti kuudelletoista mutta Blanc ei osunnot päällä palloon ja se meni yli päätyrajan. Olisi voitu mennä tauolle maalitilanteiden puitteissa 1-4 johdossa mutta mentiikin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin jäätiin… heti alussa KCFC sai rajaheiton hyökkäysalueelta, sitä meni heittämään Jani Alaperä, pitkä heitto tavoitti Abakarin joka jatkoi pallon Aleksi Räihälle mutta hänen vetonsa epäonnistui ja tilanne kuivui kokoon. Puolessa kentässä noin 52 minuutin kohdalla kotijoukkueen pelaaja hyppäsi turhankin holtittomasti Abakarin selkään mutta onneksi siinä ei sattunut mitään vakavampaa.

Kotijoukkue pääsi myös pikkuhiljaa peliin mukaan ja noin 55 minuutilla kärkäs kärkimies Oskar Ivars otti pallon haltuun puolessa kentässä ja juoksi kolmen kemiläispelaajan ”läpi” ja vastassa oli enää maalivahti Vaiyakorn ”Tynkä” Musikatan mutta hänen vetonsa suuntautui taivaan tuuliin. 59 minuutilla kotijiukkue sai noin puolesta kentästä vapaapotkun ja pallon taakse asettui Samsonia Kakhaber ja hänen pitkä syöttönsä tavoitti ihan vapaana olleen Tony Lundin joka taas jatkoi pallon päällään Muhamed Omicille ja hänellä oli helppo tehtävä siirtää taas omalla päällään pallo maaliin.. tilanne oli jo 2-0.

Maalin jälkeen kotijoukkue sai pelijuonesta kiinni ja heti seuraavassa hyökkäyksessä Kim Böling hassutteli KCFC:n pelaajia kuudellatoista mutta tulisen laukauksen ”Tynkä” sai torjuttua. Kotijoukkueen seuraava maalia ei tarvinnut kauaa odotella, tilanne lähti siitä kun KCFC pelasi tilanteen sivurajan tuntumassa ihan liian varovaisesti ja pallo meni huonon haltuunoton jälkeen yli. Kotijoukkue heitti nopean sivurajaheiton ja pallo ajatui Kim Bölingille joka vei pallon päätyrajan tuntumaan, syötti vitosen viivalle Oskar Ivarsille jonka veto meni ylänurkkaan ja tilanne oli jo 3-0.

Joskus jalkapallo on ihmeelistä, tämän jälkeen kentällä näytti olevan vai yksi joukkue. Noin 67 minuutin kohdalla KCFC sai hyvästä paikasta vapaapotkun ja sitä tuli laukaisemaan Stephane Blanc mutta hänen kierteisen potkunsa maalivahti sai torjuttua. KCFC alkoi tekemään tämän jälkeen vaihtoja, Blanc vaihdettiin Eemil Koskelaan ja peli alkoi pyörimään kokoajan kotijoukkueen päädyssä. Joukkue oli kuin uudesti herännyt. Koskelan syötöt löysivät vuoronperään Kähkösen tai Kayalikin ja tilanteita alkoi tulemaan kokoajan lisää.. tuli tunne että tämä peli voidaan vielä kääntää paremmaksi. Tässä välissä kotijoukkue sai epäsuoran vapaapotkun maalivahdin alueelta kun erotuomari katsoin että Alaperä palautti pallon ”Tyngälle”, mutta onneksi tästä ei tullut mitään vaarallisempaa.

77 minuutia oli pelattu kun Kähkönen sai erinomaisen pystysyötön Henri Korkeamäeltä, pallo haltuun ja lyhyt pyrähdys ja nosto yli vastaan tuleen maalivahdin ja tilanne oli 3-1.

85 minuutilla nähtii taas hyvää syöttöpeliä KCFC:ltä.. Koskelan hyvä juoksu puolesta kentästä ja syöttö Kayalikille, joka hassutti yhden pelaajan ja syöttö Kähköselle kuudelletoista ja hän nosti taas hallitusti pallon yli maalivahdin, tilanne oli jo 3-2. 88 minuutilla oli Kähkösen hattutemppu lähellä, Henri Korkeamäki keskitti upeasti Kähköselle kuudelletoista mutta hän ei saanut kosketusta palloon. KCFC vyörytti peliä koko loppuajan kotijoukkueen maalille mutta tasoitusta ei enää saatu tehtyä näin kotijoukkue otti 3-2 voiton, tappio oli iso pettymys joukkueelle. Lauantaina 10.7. on seuraava ottelu, se pelataan Pietarsaaressa tuolloin vastaan tulee JBK.

Jaa ja tykkää: