JJK rokotti virheistä

Kemi City FC hävisi JJK Jyväskylälle selvin numeroin 1-4, puoliajalla peli oli 0-2.

JJK ei ollut numeroiden valossa mitenkään häikäisevä kentällä. Joukkue otti kylläkin pelin haltuun alusta lähtien. Avausosuma nähtiin vajaan vartin kohdalla, kun Tuomas Koppelomäki laukoi rangaistusalueen sisältä maalin kattoon ja maalivahti Vilho Tuokkola oli voimaton.

Pelissä tuli puolin ja toisin erittäin paljon harhasyöttöjä, JJK on päästänyt kakkosessa vähiten maaleja ja olisikin olettanut että KCFC ei olisi päässyt ns. maalitekosektorille, kotijoukkue kyllä pääsi jopa hätyytelemään vierasjoukkueen maalinedustaa mutta viimeistelyssä ei ollut onnea matkassa tai sitten syötöt meni ihan muualle kuin omalle pelaajalle.

Kuitenkin pari minuuttia myöhemmin JJK:n maalista kotijoukkueen syöttöpeli toimi todella erinomaisesti, Topi Nisula syötti kuudentoista alueella Joona Kähköselle joka taas laittoi pallon Eemil Koskelalle, hän harhautti vastustajan ja syötti takaisin Kähköiselle jonka laukaus n. 20 metristä kilpistyi kuitenkin maalivahti Aati Riihimäen syliin.

Kotijoukkueen Joona Kähkönen näytti muutamaan otteeseen todella erinomaista pallollista hallintaa, noin 30 minuuutin kohdalla hän harhautteli puolessa kentässä parhaimillaan jopa neljää vastustajaa nippuun mutta viidentenä pujottelukeppinä ollut Vertti Lepo oli liikaa joka kuitenkin rikkoi saaden keltaisen kortin.

38 minuuttia oli pelattu kun kotijoukkueen Aleksi Räihä pisti todella erinomaisen pitkän keskityksen omalta puolustusalueelta JJK:n rangaistusalueelle jossa palloa oli kärkkymässä tähän otteluun saatuu Juho-Teppo Berg, mutta hän ei ihan saannut syöttöä haltuun ja tilanne säilyi 0-1 lukemissa.

Kotijoukkue ei ollut missään vaiheessa ns. kanveesissä vaan rakenteli hyviä hyökkäyksiä, tästä saatiin esimakua ensimmäisen puoliajan lopussa Jani Alaperä syötti Kähköselle joka taas jatkoi pallon Koskelalle, hänen erinomainen syöttö tavoitti Abdullah Kayalikin joka pääsi ihan vapaasti tekemään ratkaisua mutta hänen pusku meni suoraan maalivahdin syliin, pieni zippi tähän tilanteeseen ja tilanne olisi ollut tasan.

JJK piti palloa enemmän hallussa ja joukkue vyörytti tilanteita kotijoukkueen maalille. JJK sai pari kulmapotkua ihan perätysten ja toisesta vieraat sitten myös rangaisivat. Tuomas Koppelomäki meni kulmaa antamaan jan hänen keskitys vitosen viivalle meni suoraan joukkueen kapteenin Antti Åken päähän josta hänen oli helppo siirtää pallo maaliin. Ihan turha maali puoliajan lopuksi, tilanne oli 0-2.

KCFC sai toiselle puoliajalle unelma-alun kun joukkue sai rangaistuspotkun käsivirheen seurauksena ja pallon laittoi maaliin Ville Moilanen, tilanne oli 1-2 mutta heti aloituksen jälkeen JJK sai pallon kotijoukkueen kuudelletoista ja seuraavalla minuutilla vieraat johtivat taas kahdella maalilla.

” Jokaisen maalin jälkeen, tuli se kumpaan päähän tahansa, seuraavat viisi minuuttia joukkue on haavoittumaisillaan”, Dean Sibson muistutti ja murehti kun vieraat tekivät 1-3 maalin

58 minuutilla kotijoukkue sai epäsuoran vapaapotkun kun erotuomari katsoi, että JJK:n pelaaja palautti pallon maalivahdille joka otti sen käsiin. Matkaa maaliin oli n. 10 metriä, Jani Alaperän lyhyestä syötöstä Ville Moilanen veto epäonnistui täysin ja kavennusta ei saatu aikaiseksi.

Peli aaltoili pitkään puolelta toiselle, ilman mitään vaarallisimpia tilanteita. 86 minuutilla JJK suoritti tuplavaihdon ja vaihdosta kentälle tuli Arttu Leivonen ja hän teki maalin oltuaan kentällä vaivaiset 20 sekunttia, tilanne 1-4.

”Emme voi tehdä 3-4 maalia jokaisessa pelissä voittaaksemme” Sibson tuhahti pelin jälkeen.

Kemi City pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 25.7. klo 18.30 Seinäjoella sarjakärki SJK Akatemiaa vastaan. Siihen peliin KCFC saanee mukaan puolalaisvahti Adam Szymaszekin ja jenkkihyökkääjä Victor Davisin.

Jaa ja tykkää: