Hyvä taistelu, niukka 1-0 tappio

Kemi City FC matkusti sunnuntaina Seinäjoelle jossa joukkue kohtasi kakkosen C-lohkoa johtavan SJK Akatemian joka on Veikkausliigassa olevan SJK:n farmijoukkue.

Kauden aikana oli tullut selväksi että SJK Akatemian otteluissa riittää maaleja, joukkueen maaliero oli ennen peliä 47-21 (8-1-2). Mutta pallo on pyöreä, kun erotuomari Olli-Jussi Sarjola puhalsi pelin päättyneeksi niin ottelun lopputulos oli monen mielestä kaikkea sitä vastaan miten oli arvioitu pelin päättyvän.

Kun joukkue häviää pelinsä niin voisi olettaa että sitä ollaan pettyneitä, mutta KCFC:n pelaajat saivat lähteä kotimatkalle hyvillä mielin 1-0 tappion kärsineenä. Ottelun kulku oli selkeä, kotijoukkue piti palloa ja vierasjoukkue oli puolustuskannalla. Jokainen hyvä valmentaja pelauttaa omaa joukkuetta siten, miten sen kannttaa ottelussa pelata ja näin teki myös KCFC:n valmentaja Dean Sibson. Kotijoukkue vyörytti kokoajan peliä siirtäen palloa mallikaasti pelaajalta toiselle. Pelin alussa SJK Akatemia sai kuudentoistaja rajalta vapaapotkun mutta siitä ei tullut maalia. Noin puolentunnin kohdalla Kingsley Ofori pääsi aika helposti KCFC:n puolustuksen läpi ja laukoi pallon kohti Vilho Tuokkolan vartiomaa maalia, ensimmäisen laukauksen Tuokkola torjui mutta paluupallon Ofori sai siirrettyä maaliin, tilanne oli 1-0.

Noin viisi minuuttia myöhemmin pallo oli uudestaan Tuokkolan selän takana mutta tilannetta edelsi paitsio joten maalia ei hyväksytty. KCFC sai myös pikkasen pelijuonesta kiinni ja saikin luotoa tilanteita kotijoukkueen maalille, noin 35 minuutin kohdalla KCFC sai vapaapotkun 20 metristä ja pallon taakse meni Ville Moilanen mutta hänen laukauksen kotijoukkueen maalivahti torjui. kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä n. viisi minuuttia KCFC:n Joona Kähkönen harhautteli kotijoukkueen puolustusta ja syötti erinomaisesti Abdullah Kayalikin vapaaksi mutta hän oli ehtinut paitsioon. Koko ensimmäisen puoliajan SJK Akatemia oli pallon kanssa aktiivisempi kuin KCFC mutta puoliajalle mentiin 1-0 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi todellisella kotijoukkueen pyörityksellä, SJK Akatemia sai lyhyessä ajassa kolme kulmapotkua mutta yksikään niistä ei ollut mitenkään vaarallinen. Kotijoukkueen alakerta Vainionpää, Mäntylä, Malolo ja Hetemaj piti kyllä huolen siitä ettei KCFC päässyt kovin helposti Topi Säilynojan vartioman maalin lähettyville. Pikkuhiljaa pelin edetessä KCFC nosti prässiä ja alkoi karvaamaan ylempään ja tämä sai kotijoukkueen puolustuksen pikkasen hämilleen. Olihan SJK Akatemia tottunut siihen että tässä vaiheessa peli on jo yleensä taputeltu mutta mitä vielä.

Vajaa 60 minuuttia ja Moilanen näytti omaa juoksuvoimaa pallon kanssa mutta tilanne kuivui kokoon ja siitä tuli vain kotijoukkueen maalipotku. Pikkasen myöhemmin Tuokkola näytti miten hyvä avaus lähtee maalivahdilta, hänen erinomainen potku käsistä löysi hyvin hyökkäysalueella kärkkyneen Kayalikin mutta hän ei saannut oikein hyvää kosketusta palloon ja tilanne kuivui kokoon. Noin 80 minuutilla KCFC sai kulmapotkun ja pallon taakse asettui Moilanen ja erinomainen keskitys löysi kapteeni Jani Alaperän mutta hän ei ihan saannut hyvää kosketusta palloon. Viimeisen kymmenen minuutin aikana peli painopiste kääntyi kotijoukkueen päätyyn.. mm. Kähkönen harhautteli ja näytti katsomassa istuville että taitoa löytyy myös vierasjoukkueelta.

Ottelu oli todella siisti kaikienpuolin, ei yhtään varoitusta ja taisi myös vapaapotkutkin jäädä alle kymmeneen. Pelistä jäi kokonaisuutena todella hyvä mieli vaikka ei yhtään pistettä tullut mukaan, SJK Akatemian joukkueenjohtaja Jorma Tuohisaari sanoikin vierasjoukkueen virkaveljelle Ari-Pekka Harjulle että tulos ei ollut kotijoukkueen huonoutta vaan KCFC:n hyvyyttä ja hän olikin siitä varma, että pisteitä ropisee vielä vastustajilta mutta piti tietysti siitä, ettei niitä lähtenyt pelin jälkeen kemiin.

Kemin City FC pelaakin seuraavat kaksi peliä kotona GBK:ta 31.7. ja VIFK:ta vastaan 14.8. ja näissä peleissä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kaksi voittoa, sen jälkeen ollaan viisaampia ja katsotaan mikä on tilanne kun syyskausi alkaessa.

Jaa ja tykkää: