Tärkeä peli – tappio tuli!

Lauantaina pelattiin kakkosen C-lohkon ottelussa KCFC vs. GBK isoista pisteistä. Joukkueet olivat lohkon hännillä samoilla pisteillä ja ottelun tärkeys näkyi kyllä hyvin kentän laidalle.

Kumpikaan joukkue ei saannut oikein mitään järkevää aikaiseksi, palloa siireltiin pelaajalta toiselle ilman mitään selkeää ajatusta. Joukkueen uusi amerikkalaisvahvistus Victor Davis näytti kuitenkin nopeuttaan ja osaamistaan, mutta hänkin hiipui pelin edetessä. KCFC on kauden aikana totuttu näkemään joukkueena joka prässää ylhäältä ja siirtää palloa mallikaasti pelaajalta toiselle, nyt näitä vahvuuksia ei näkynyt ottelun aikana. Oliko syynnä pelin tärkeys vai mikä? Joukkueen kärkipelaaja Ville Moilanen oli ihan liian yksin kärjessä odottaen, että hänelle tulisi syöttöjä.

Noin 6 minuuttia oli pelattu kun Moilanen pääsi vastustajan kuudelletoista ja saikin hassutettua muutaman GBK:n pelaajan, syötti Eemil Koskelalle mutta hän ei saannut laukaukseen voimaa ja maalivahti sai sen torjuttua. Kymmenen minuutin kohdalla vierasjoukkueen Joni Lämsä näytti nopeuttaan ja rynnisti kuudelletoista mutta Aleksi Räihä sai estettyä laukauksen kulmapotkuksi. Tästä ei mennyt kuin hetki niin Lämsä pääsi harhauttelemaan kemin puolustusta ja hänen erinomainen laukaus osui ylärimaan ja tilanne säilyi 0-0. Vajaa 14 minuuttia oli pelattu kun Davis hassutteli kuudellatoista ja laittoi muutamia vastustajia nippuun, syötti Moilaselle jonka keskitys ei enää sitten löytänyt Joona Kähköstä. Olisi ehdottomasti Davisin pitänyt itse laukaista kun varsinkin hänellä on todella erinoimainen vasen jalka jolla vedot lähtee kuin ”tykin suusta”.

19 minuutilla GBK sai kulmapotkun ja kotijoukkueen maalivahti Adam Szymaszek torjui upeasti pallon sivurajan tuntumaan jossa Koskela sai pallon haltuun, harhautteli muutaman vastustajan ja syötti Davisille jonka lähtönopeus on kyllä todella nopea, hän otti n. 20 metrin spurtin pallon kanssa syötti upeasti Moilasen vapaaksi joka erinomaisella pallonhallinalla sai kuljetettua pallon vastustajan kuudelletoista, syöttö Kähköselle joka ei palloa saannut haltuun mutta taustalta tuli Topi Nisulla jonka syöttö tavoitti Kähkösen pään mutta pusku kotijoukkueen epäonneksi osui maalivahdin torjunnan kautta tolppaan ja tilanne säilyi 0-0.

22 minuutilla Koskela syötti erinomaisesti puolestakentästä Davisille jonka joouksunopeus on liikaa vastustajille, kenttäpelaajien lisäksi hän harhautti myös vastaan tulleen maalivahdin ja edessä oli vain tyhjä maali mutta hän ei saannut palloa siirettyä maalitolppien väliin. 27 minuutilla vierasjoukkueen Lasse Känsälä sai pallon kuudellatoista ja syötti sen vapaana olevalle Joni Lämsälle mutta hänen viuhuva laukaus meni niukasti yli maalin. 31 minuutilla Känsälä syötti ihan vapaana ollelle Petteri Jokihaaralle mutta hänen pusku suuntautui suoraan maalivahti Szymaszekin syliin. Ensimmäinen puolaika päättyi pyöreään 0-0 tianteeseen.

Toinen puoliaika oli aika ympäripyöreää palloittelua puolin ja toisin, mutta 57 minuutilla Ayoub Sadkille sattui todella järkyttävä ajatuskatko, hän syötti yllättäen alaspäin kun oli aluksi menossa pallon kanssa ylöspäin, ”syöttö” meni suoraan Lämsän jalkaan joka kiitti ja ryntäsi kohti maalia kun hän oli päässyt kuudentoista sisälle, KCFC:n kapteeni Henri Korkeamäki meni pallontavoittelussa suoraan hänen jalkoihin ja erotuomari Joakim Väärälä näytti pilkkua ja ”Korkille” punaista korttia, todella anteeksiantamaton virhe Sadkille. Pilkkua meni ampumaan GBK:n kapteeni Topi Mäki mutta hänen alanurkkavedon torjui erinomaisesti kotijoukkueen maalivahti Adam Szymaszek joka näin antoi vielä jonkinaikaa mahdollisuuksia kotijoukkueelle.

61 minuutia oli pelattu kun kotijoukkeen Joona Kähkönen hassutteli vierasjoukkueen sivurajan lähettyvillä Alec Biskopia jonka kantti ei tätä kestänyt vaan veti suoraan Kähköstä sukille mutta Väärälä ei nähnyt tässä tilanteessa mitään muuta virhettä kuin vapaapotku kotijoukkueelle jota meni antamaan Ville Moilanen, hänen erinomaista keskitystä oli menny tavoittelemaan myös Shamsadin Abakar joka ei ihan saannut päätä pallolle jos se olisi päähän tullut niin siitä olisi voinnut myös kotijoukkue saada maalin aikaiseksi. 72 minuutin kohdalla kotijoukkue sai kulmapotkun ja Moilasen antaman keskityksen jälkeen pallo jäi pomppimaan vaarallisesti vierasjoukkueen maalille ja lopuksi sitten Shamsadin veto meni ohi maalin.

77 minuutilla tehtiin sitten historiaa pääsarjatasolla, vierasjoukkue vaihtoi kentälle joukkueen valmentajan Chris Corcoran ja hän ryhmittäytyi vitosen viivalle ottamaan vastaan joukkueen kulmapotkua ja pienen pallotelun jälkeen pallo tuli päähän ja hän puski hallitusti sen kotijoukkueen maaliin, kosketus palloon oli hänen ensimmäinen tässä pelissä. Edellisen kerran hän oli tehnyt maalin n. neljä vuotta sitten. 84 minuutilla sai sitten vierasjoukkue ottelun toisen rangaistuspotkun, Shamsadin joutui rikkomaan rankkarialueella Lämsää ja Väärälä osoitti samantien pilkkua ja antoi keltaisen kortin Shamsadille. Lämsä itse meni sitä ampumaan ja sijoitti pallon maaliin ja 0-2 vierasjoukkuelle. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi. Tämä tärkeä ns. kuuden pisteen ottelu tarkoitti sitä, että KCFC:n pistero viimeiseen säilyjään on jo 7 pistettä kun OLS haki samalla vierasvoiton Rovaniemeltä.

Kemin City FC:n seuraava ottelu on kotona lauantaina 14.8. klo 17 ja vastassa on tuolloin jo kerran voitettu VIFK.

Jaa ja tykkää: