KCFC pelasi tasan OTP:n kanssa

Tuomo Könönen ei olisi voinnut saada parempaa lähtöä joukkueen valmentajana kun Kemi City FC pelasi upeasti tasan nousua kärkkyvän OTP:n kanssa. Könönen teki selkeitä muutoksia joukkueen pelamiseen, yksi näkyvimpiä oli kun joukkue teki muutoksia pelaajien pelauttamiseen ja KCFC lähtikin selkeällä yhden miehen kärjellä ja keskikentän tiivistämisellä.

Ottelu oli kauttaaltaan fyysistä sekä välillä myös aika rumaa pelaamista kotijoukkueen puolelta ja ottelun erotuomari John Wikman saikin näyttää keltaista korttia OTP:n pelaajille parikin kertaa ensimmäisen 10 minuutin aikana.

Kun kuusi minuutia oli pelattu niin kotijoukkueen Alexander Jibrin hyppäsi holtittomasti Ville Moilasen päälle ja sai tilanteesta keltaisen kortin. Tilanteessa myös Moilasen nenävarsi sai aika kovan kohun. KCFC piti ottelun alussa selkeää pelitempoa ja katsomossa varmaan ihmeteltiin, että kumpiko näistä joukkueista on tällä hetkellä sarjassa häntäpäässä ja kumpi kärkijoukoissa. Vajaa kymmenen minuuttia oli pelattu kun KCFC:n nopea Victor Davis aiheutti vastustajille ensimmäisen kerran ongelmia, hän ryntäsi röyhkeästi laitaa pitkin rangastusalueelle Juho-Teppo Bergin antaman vapaapotkun jälkeen ja laukaisi pienestä kulmasta mutta OTP:n maalivahti Tommi Lindholm sai sen torjuttua kulmaksi. Tästä muutama minuuttia niin Davis otti tyylikäästi pallon vastustajalta puolessakentässä ja nopeutta käyttäen kiersi parikin pelaajaa ja rangaistusalueelle päästyään joutui OTP:n pelaaja häntä rikkomaan rikkeen arvoisesti ja erotuomari näytti rangastuspotkua.

Itse rangastuspotkua ei meinattu päästä ollenkaan vetämään kun suurinosa kotijoukkueen pelaajista ”piiritti” erotuomari Wikmanin ja jokaisella oli oma näkemyksensä miksi sitä ei olisi saannut viheltää, tilanne rahoittui kun Wikman näytti Jere Aallikkolle keltaista korttia. Ville Moilanen sijoitti pallon varmaasti maaliin ja vieraat johtivat ansaitusti 1-0, maali oli Moilasen viides tällä kaudella kakkosessa.

OTP sai pikkuhiljaa myös pelijuonesta kiinni, noin 14 minuuttia oli pelattu kun Simon Thurling pääsi hyvän syötön jälkeen KCFC:n maalialueelle mutta tilanne kuivui kokoon ja siitä tuli KCFC:n maalipotku. Seuraavaa kotijoukkueen tilanne tuli kun pienikokoinen ja taitava Tomas Maldonado hassutti KCFC:n pelaajia ja joukkue sai n. 20 metristä vapaapotkun mutta vedon otti helposti kiinni todella erinomaisen pelin pelannut Adam Szymaszek.

17 minuutia oli pelattu kun Davis sai pallon omalla alueelle ja hyvällä pallonhallinalla ja nopeudella hän hassutti kolme kotijoukkueen pelaajaa ja syötti pystysyötön Moilaselle mutta hän ei ihan saannut palloa kunnolla haltuun jotta olisi päässyt yksin läpi ja maalintekoon. 19 minuutilla sai kotijoukkueen järkälemäinen Michael Ibiyomi pallon haltuun kuudellatoista mutta veto suuntautui muille maille vierahille. Peli aaltoili pitkään keskialueelle ilman ettei mitään vaarallisia tilanteita sattunut. Noin 28 minuuttia oli pelattu kun Ibiyomi pudotti hyvin pallon kuudelletoista Maldonadolle joka pääsi vapaasti vetämään mutta laukaus epäonnistui täysin. Kun 29 minuuttia oli pelattu niin OTP:n seuraava tilanne tuli kun Ibiyomi keskitti alueelle jossa parikin kotijoukkueen pelaajaa odotti syöttöä mutta maalivahti Szymaszek sai sen verran häirittyä ettei tilanteesta tullut mitään muuta kuin KCFC:n maalipotku, tässä vaiheessa näytti siltä että kotijoukkue ottaa pelin haltuun.

Tilanteesta seurasi KCFC:n maalipotku mutta Szymaszek syöttö meni puolessa kentässä suoraan kotijoukueen Maldonadolle jonka pitkä nosto meni KCFC:n puolustusaluelle. Aleksi Räihä pelasi tilanteen epävarmasti ja hänen palautus meni suoraan Ibiyomin jalkaan joka kiersi helposti Räihän ja hänen vetonsa meni kahden tolpan kautta maaliin ja tilanne oli 1-1, tällöin peliä oli pelattu 30 minuuttia. Maalin jälkeen kotijoukkue sai selkesti pelin haltuun ja joukkue vyörytti peliä KCFC:n maalille mutta maalissa hyvin pelannut Szymaszek piti pelin tasatilanteessa.

Ottelun toinen puoliaika alkoi todella rikkonaisesti, vapaapotkuja tuli puolin ja toisin vähän väliä. Noin 55 minuuttia oli pelattu kun Shamsadin Abakar otti laitaväännössä upeasti pallon pois kotijoukkueen Titi Essombalta ja lähti palloa kuljettamaan ylöspäin, Essomba turhautui pallonmenetyksestä ja veti Abakarin jalat alta, oli ehdottomasti vähintääkin keltaisen kortin arvoinen rike mutta vapaapotkulla jatkettiin. Heti seuraavassa KCFC:n hyökkäyksessä Topi Nisula sai tuntea miten jalat vedetään alta, tässä tilanteessa pääosassa oli kotijoukkueen Callistus Chukwu joka ei edes yrittänyt palloa vaan Nisulan jalkoja, vapaapotku tuli, kortti jäi taskuun. Mitä enemmän peli eteni loppua kohti sitä helpompaa oli peli KCFC:llä mutta kotijoukkueen pelaajista alkoi näkymään pelin tärkeys heille, tuli tunne että kentällä potkitaan muutakin kuin palloa.

58 minuuttia oli pelattu kun Davis sai pallon puolessa kentässä, lähti vauhtiin ja hassutti muutamia kotijoukkueen pelaajia mutta syöttö päätyrajalta ei saavuttanut kuudellatoista syöttöä odottanutta Moilasta. Mutta nyt selkesti näki, että voitto maistuisi myös KCFC:lle, tilanteita luotiin ja periksi ei annettu. 62 minuutilla jatkui kotijoukkueen turhautuminen kun heidän selkeästi paras pelaaja Maldonado myös alkoi telomaan KCFC:n pelaajia, tässä tilanteessa sen joutui kokemaan Abakar kun Maldonado tuli ihan puskista ja ajoi hänen selkään vapaapotkun arvoisesti mutta missä keltainen kortti?

65 minuutilla pääsi kotijoukkueen Ibiyomi ihan vapaasti laukaisemaan tulisesti kuudeltatoista mutta Szymaszek torjui sen upeasti sivurajaheitoksi. Noin 70 minuutilla pääsi kotijoukkueen Jyri Vääräniemi kokeilemaan, hänen viuhuvan laukauksen Szymaszek torjui kulmapotkuksi. 75 minuutilla pääsi Joona Miikan poika Juntunen lähietäisuudelle mutta hänen nostoyrityksensä Szymaszek torjui upeasti ja jälkitianteessa Davis purki pallon turvallisille vesille, tilanne säilyi 1-1. Seuraavalla minuutilla hienon syöttöpelin jälkeen vaihdosta tullut Olliver Fleggaard syötti Abakarille joka taas syötti takaisin Fleggaardille hän otti pienen juoksun eteenpäin ja syötti pystöön keskialueelle olleelle Moilaselle jonka nopeus oli liikaa kotijoukkueen puolustukselle, mutta hän ajatui liian lähelle päätyviivaa eikä päässyt kunnon maalintekotilanteeseen.

81 minuutilla pääsi kotijoukkueen Ibiyomi puskemaan syötön jälkeen mutta Szymaszek torjui tämänkin puskuyrityksen. Seuraavalla minuutilla Abakar rikkoi ihan turhaa puolessa kentässä kotijoukkueen Chukwua ja saikin tästä tilanteesta keltaisin kortin. Kun pelattiin jo lisäaikaa niin kotijoukkueen Maldonado pääsi vielä kuudellatoista tykittämään mutta kentän paras pelaaja KCFC:n Szymaszek torjui tämänkin laukausen. Ottelu päättyi 1-1 ja tämä oli todella tärkeä piste sarjapaikaa ajatellen. Pelejä on vielä sen verran jäljellä, että tämän ottelun jälkeen on helppo uskoa että jonkinmoinen voittoputki on vielä tulollaan Kemi City FC:lle. Seuraava peli on kotona Sauvosaaressa la 28.8.2021, klo 17 ja vastassa on tuolloin OLS.

Ottelussa tehtii myös historiaa tilastojen valossa. Valtakunnallisissa sarjoissa ei ole ollut millään joukkueella yhtä pitkää putkea kun mittarina on ollut tasapelit. Edellisen kerran kemiläinen pääsarjajoukkue oli pelannut tasan 42 ottelua sitten. Eli noin 3,5 vuotta kesti tämä putki

Jaa ja tykkää: