Hyvällä pelillä ei tullut pisteitä

Kemi City FC sai Sauvosaaren takakentälle vieraaksi OLS:n Oulusta jonka joukkueessa pelaa pelaajia farmisopimuksen puitteissa pelaajia AC Oulusta. Ottelu pelattiin aurinkoisessa säässä ja pelissä tapahtui maalien muodossa myös paljon muutakin. Ottelu oli kauttaaltaan hyvin yleisöön menevä mutta ne niin tärkeät pisteet matkasivat kuitenkin Ouluun.

Aleksi Gullsten pelasi ensimmäisen pelinsä KCFC:ssä ja taisi tehdä jonkinmoista historiaa pääsarjatasolla kun erotuomari Tatu Korkalainen näytti hänelle jo 15 sekunnin jälkeen keltaista korttia OLS:n Lasse Ikosen jaloille menemisestä. Koko pelin pelannut Gullsten väläytti osaamistaan ja seuraavissa peleissä saammekin varmaakin nähdä sitä taistelevaa ja ärhäkkää pelimiestä joka pelasi PS Kemin riveissä veikkausliigassa.

Ottelussa ei paljoa nähty jalkapallon hienouksia ja tässäkin ottelussa näkyi sen tärkeys, kotijoukkue ei saannut omaa peliä toimimaan läheskään samalla lailla kuin aikaisemassa OTP pelissä. Pelilllisesti KCFC ei ole tällä hetkellä yhtään muita joukkueita perässätaidollisesti eikä fyysisesti, nyt puhutaan pienistä marginaalesita. OLS tappio oli jo kuudes yhden maalin tappio, hyvällä pelillä ei tule pisteitä vaan sillä mikä näkyy lopputuloksena.

Pelissä oli paljon hyvää.. olisimme ansainneet enemmän. Teimme todella tärkeän tasoituksen toisen puoliajan aluksi mutta sen jälkeen tuli musta kymmenminuuttinen jonka aikana vastustaja teki sitten voittomaalin, pieniä virheitä jotka pitää saada pois mutta pelejä on vielä jäljellä, emme aio luovuttaa.. toisessa ottelussa Kemi Cityn päävalmentajana toiminut Tuomo Könönen totesi pelin loputtua.

Ensimmäinen maali nähtiin kun pelattiin jo ensimmäisen puoliajan loppua. OLS sai rangaistuspotkun aika helponnäköisesti mutta erotuomari Korkalainen oli järkkymätön ja näytti pilkkua. Sen laittoi varmasti sisälle Kevin Larsson joka on pelannut myös veikkausliigassa AC Oulun riveissä tällä kaudella.

Toinen puoliaika alkoi KCFC:n kannalta todella upeasti, pari minuuttia kerettiin pelata kun Victor Davis keskitti laidasta ja Ville Moilanen oli vitosen viivalla ja suora ja upea veto ilmasta.. tilanne oli 1-1. Tästä alkoi kotijoukkueen hyvä hetki ja tilanteita luotiin, 56 minuutin kohdalla Joona Kähkönen syötti erinomaisesti Ville Moilasen läpiajoon mutta juuri pikkasen ennen vetoa hänen jalkansa lipesivät ja vetosta puutui paras ruuti mutta maalivahti joutui kutenkin venymään alanurkaan suuntautuneen laukauksen tielle. mutta tulosta ei tullut.

Vajaa 60 minuuttia ja kotijoukkueen maalissa oli pallo.. kaikki lähti kotijoukkueen huonosta prässistä eikä aktiivisesta pelaamisesta ollut tietoakaan. OLS sai pitää palloa ihan vapaasti ja syötellä pitkän tovin. Laidasta sitten hyvä nosto maalialueelle ja Leevi Pekkala sai ihan vapaasti laukoa pallon maaliin, tilanne oli 1-2, maali oli Pekkalan ensimmäinen kakkosessa.

66 minuutilla kotijoukkueelle oli hyvä hyökkäys joka lähti Nico Mäen hyvästä noususta.. syöttö Davisille joka nosti pallon Gullstenille, hän jätti pallon ilmasta Stephane Blancille jonka veto kuitenkin epäonnistui ja tilanne kuivui kokoon. Seuraava tilanne tuli 70 minuutilla, Blanc otti pallon haltuun kuudellatoista jättö Gullstenille jonka kova veto kuitenkin meni puolustajan kautta yli päätyrajan. 74 minuutilla sattui ikävä pallontavoittelutilanne, OLS:n maalivahti Juuso Särkelä ja Aleksi Räihä tavoittelivat palloa ja Räihän polvi osui sen verran Särkelään päähän aiheuttaen verenvuoden ja tässä tilanteessa vierasjoukkue joutui myös vaihtamaan maalivahtia.

Ottelun lopussa oli vielä Joona Kähkösella mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta jostakin kummasta syystä puolustaja sai pallon pelastettua maaliviivalta ja näin ottelu päättyi vieraille 2-1. Tällaiset lopputulokset rassaa joukkuetta mutta vielä on pelejä jäljellä, niin kauan on uskoa kun on mahdollisuuksia. Seuraava ottelu on jo to 2.9. tuolloin Kemi City FC matkustaa kauaksi Jyväskylään JJK:n vieraaksi

Kuvat: Ari Vuorela

@vuorela

Kuva 1 / 30

@vuorela

Jaa ja tykkää: