KCFC:n hyvä alku ei riittänyt

Kemin City FC matkasi pitkälle matkalle Keski-Suomen pääkaupunkiin Jyväskylään nousutaistossa olevan JJK:n vieraaksi. Ottelu pelattiin sateisissa oloissa, märkä kenttä ja sade teki välillä pelistä haastavan mutta myös tilanteita tuli puolin ja toisin. Ottelun alku oli täysin KCFC:n hallinnassa, vierasjoukkue halusi näyttää että sarjapaikasta taistellaan tosissaan.

Kun peliä oli pelattu noin kahdeksan minuuttia sai Ville Moilanen katkaistui kotijoukkeen pelaajan heikon syötän maalivahdille, otti pallon haötuun ja kiersi jo maalivahdinkin, mutta laukaus osui tolppaan. Moilanen sai pallon kuitenkin takaisin itselleen ja syötti täysin vapaana olleelle Stephane Blancille, joka pisti pallon varmasti maaliin. Maali oli ranskalaishyökkääjälle kauden ensimmäinen ja siitä osumasta pelaaja sekä joukkue riemastui.. tilanne oli vieraille 1-0. Täsä KCFC sai sellaisen menovaihteen päälle, ottelun ensimmäiset 30 minuuttia oli KCFC:n hallintaa ja vierailla oli mahdollisuus siirtyä jopa kahden maalin johtoon 25 minuutilla, Aleksi Gullsten pääsi vapaasti laukomaan mutta puolustus sai putsattua pallon maaliviivalta. Myös pelin alkupuolella hyvin aloittanut Victor Davisilla oli omat paikkansa kasvattaa vieraiden johtoa.

Pikkuhiljaa myös kotijoukkue pääsi mukaan peliin ja joukkue vyöryttikin tilanteita KCFC:n maalille, tolpat kolisivat ja hyvin torjunut Adam Szymaszek teki muutamia paraatipelastuksia, mutta vajaa 40 minuuttia oli pelattu kun kotijoukkue lähti hyökkäämään omalta rangaistusalueelta asti ja tilanne näyttikin siltä kuin KCFC:n joukkue oli päättänyt tehdä kunniakujan tyyliin “olkaa hyvä ja tehkää maali”. Kotijoukkue siirteli palloa ja puolesta kentässä Eduard Ciriaco sai ihan vapaasti pyrkiä maalialueelle, syöttö boksiin Eeli Liukkoselle joka siirsi pallon Koppelomäelle, hänen hyvä laukaus painui alakulmaan Szymaszekin sormien kautta. Puoliajalle mentiin tilanteessa 1-1.

Toinen puoliaika alkoi verasjoukkueen kannalta ihan erilailla kuin ensimmäinen puoliaika oli aloitettu. Kotijoukkue sai 47 minuutilla kulmapotkun, jota asteli antamaan Mikko Manninen. Kulmapotku tavoitti Ciriacon, joka puski pallon kohti maalia, Szymaszek torjui puskun maaliviivalta mutta avustava tuomari oli nähnyt, että pallo oli käynnyt maalissa, todella iso oikeusmurha. Pallo ei koskaan käynnyt maalissa mutta Szymaszekin käsi kävi, mutta eihän maalia voi hyväksyä jos pallo ei ole mennyt maaliin. Todella huonoa tuomarointia ko. Tilanteessa.

Tuon osuman jälkeen KCFC:n valmentaja Tuomo Könönen vaihtoi hyökkäävämpään 4-4-2 -taktiikkaan, ja kentälle tuli Kemi Cityn uusin pelaaja, Mika Salonen, joka on SJK Akatemiasta lainassa loppukauden. Tilanne näyttikin siltä, että vieraat pääsevät mukaan peliin, mutta 64.minuutilla Liukkonen ohjasi pallon ihan vapaasti kahden pelaajan välistä ja JJK meni 3-1 johtoon. Tällaista tulosta ei olisi voinnut uskoa kun oli katsonut ottelun alkupuoliskoa. Tämän maalin jälkeen, ei ollut kuin yksi joukkue kentällä, mutta Szymaszek sai torjuttua monia kotijoukkueen yrityksiä ja hän saikin tehdä maalillaan täyden iltapuhteen pitääkseen numerot siedettävinä.

Mutta kaikkea ei hänkään voinnut torjua. Lopullinen niitti tuli 78.minuutilla, kun Jimi Saarikon kuti painui etukulmasta maaliin! Maali oli muuten tämän nuoren 16-vuotiaan pelaajan ensimmäinen JJK:n edustusjoukkueessa.

Ottelu päättyi kotijoukkueen selvään 4-1 voittoon ja KCFC jatkaa tuskallista taivalta kakkosen C-lohkossa. Otteluja on kuitenkin vielä jäljellä ja emme ole luovuttamassa. Seuraava peli on la 11.9. Vaajakoskella, joten viikon sisällä toinen reissu Keski-Suomeen.

Jaa ja tykkää: