Kemi Cityn oljenkorsi oheni entisestään kotitappion myötä

Kemi City FC:n oljenkorsi sarjapaikan säilyttämisen suhteen oheni entisestään, kun se kärsi jalkapallon Kakkosessa 0-4 (0-3) kotitappion Vaasan IFK:lle.

Isoista tappiolukemista huolimatta kotijoukkue ei ollut täysin altavastaajana. Vieraat tekivät kuitenkin olennaisen eli loivat maalintekopaikat ja viimeistelivät niistä hyvällä prosentilla.

– Meidän otteissamme oli ylipelaamisen makua, se aukaisi pelaajapakkaa ja kentälle jäi aukkoja. Huolimattomuudesta rankaistiin ja vastustaja pääsi turhan helposti maalintekoon, tiivisti Kemi Cityn päävalmentaja Tuomo Könönen ottelun luonteen.

VIFK karkasi 25 minuutissa kolmen maalin johtoon, jonka myötä se saattoi pelata vapautuneesti. Toisen puoliajan ainoan maalinsa VIFK teki parikymmentä ennen loppua rangaistuspotkusta.

Vaarallisimmat tekopaikkansa Kemi City loi erikoistilanteista, lähinnä kulmapotkuista.

Kotijoukkue sai toisella jaksolla peliä hallintaansa, mutta vastustajan puolustusta hajoittavat syöttösommitelmat jäivät vähiin.

–  Toisen jakson esitys oli joukkueelta ihan mukiinmenevä suoritus, Könönen antoi suojateilleen kiitosta.

Könönen kehaisi myös toisen puoliajan puolivälissä kentälle tulleen ja Kakkosen debyyttinsä tehneen 14-vuotiaan Rasmus Ikäläisen esitystä.

Kemi City on pohjoislohkon jumbona, kun jäljellä on viisi sarjakierrosta eli jaossa on vielä 15 pistettä.

Eroa putoamisviivan yläpuolella olevaan Närpiön Kraftiin on kymmenen pistettä. Toiseksi viimeisenä toisen putoajan paikalla oleva GBK on viiden pisteen päässä.

– Ei sarjatilanteella kannata vaivata liikaa päätään. Mennään peli kerrallaan ja kauden lopussa katsotaan, mikä on tulos, Könönen sanaili.

Keskiviikon ottelu pelattiin Keminmaan keskuskentän tekonurmella, kun tiistain lumi-ja vesisade pehmitti Sauvosaaren luonnonnurmen pelikelvottomaksi.

Kemi City palaa Sauvosaareen lauantaina, kun se saa vieraakseen lohkokakkosen eli oululaisen Herculeksen. Seuraavana lauantaina joukkueet ovat vastakkain Oulussa.

Juha Lampela / Lapin Kansa

Kuvat: Ari Vuorela

Jaa ja tykkää: